Панирани пържени тиквички на шишче
Pohovane pržene tikvice na ražnjiću
Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шишчета»Панирани пържени тиквички на шишче

Панирани пържени тиквички на шишче

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9822k2
Панирани пържени тиквички на шишче
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Страхотна идея, интересно и красиво предложение за вкусно хапване!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр. малки
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват, набождат се на шишчета, разрязват се внимателно на спирала и леко се издърпват, за да се разтворят.

В дълбока чиния чукваме яйцата и разбъркваме хубаво, прибавяме брашното (и двата вида), сипваме и щипка черен пипер и сол 1 ч.л., разбъркваме да се получи хомогенна смес.

Загряваме олиото (може във фритюрник, дълбок тиган или тенджера), след това вземаме едно по едно шишчетата с тиквички, овалваме хубаво в панировката (да влезне и навътре в спиралата), след което пускаме в олиото.

Ако олиото не покрива напълно тиквичките, е необходимо да ги завъртим, за да се изпържат от всички страни.

След като са готови изваждаме върху кухненска хартия или салфетка и ако е необходимо поръсваме със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава идея
11.05.2016 08:23
Диана
Диана
Мммм интересна идейка,ще пробвам
10.05.2016 16:44
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много са интересни, не съм се сещала :)
10.05.2016 15:55
1
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Правила съм на спирала картофи и ги правя във фритюрник. Тиквичките стават ли хрупкави или са мекички?
10.05.2016 14:21
2
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много благодаря за отговора.
10.05.2016 13:37
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат много вкусни. Страхотна рецепта, за която благодаря.
10.05.2016 13:35
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Как или с какъв нож ги правите на спирала?
10.05.2016 13:32
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Благодаря
10.05.2016 13:18
цветослава киркова
цветослава киркова
Страхотна идея и рецепта, поздравления.
10.05.2016 13:10