Кекс с крем карамел

К КК К
Готвач
1576491703821
Кекс с крем карамел
Снимка: К К
1 / 4
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Само в приказките за харемите сме чели, че сервират на одалиските такива сладкиши - сочни, ароматни и много сладки. Сега и вие може да опитате този приказен арабски сладкиш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо взимаме кексова форма за печене, в която сипваме захарта за карамела. След това я слагаме внимателно на котлона, като държим с ръкавица, за да не се изгорим и захарта да се разтопи.

Като се карамелизира я оставяме да изстине, а през това време приготвяме карамела. Смесваме всичките съставки в една купа и разбиваме с миксера. След като сме го разбили изчакваме карамела да изстине и да се втвърди и тогава изсипваме крем карамела.

След това приготвяме кексовата смес. Тя се приготвя в голяма купа, по най-бързия начин се сипват продуктите и се разбива с миксера. След това се изсипва внимателно върху крем карамела, само в средата, без да се разклаща. Слага се да се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути, не трябва да се препича. Пече се на водна баня.

След като е готов е хубаво да се остави за около 5 часа да изстине, за да може да се извади хубаво в поднос.

Забележка: Това е арабска рецепта за класически кодрит кадир.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: