Питка със сирена

11/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:
Брашното се слага в дълбока купа и се прави кладенче. В малка купа се слага маята с хладка вода и захарта. Разтваря се добре и се изсипва в кладенчето, след това се слагат и останалите продукти и се омесва меко тесто.

Тестото се оставя да отпочине за около 30 минути на топло, като се завива с плик и кърпа. През това време се приготвя плънката.

За плънката:
В малко тиганче сипваме олиото и се нарязват лукът и спанакът, които леко се запържват да омекнат и се махат от огъня. Прибавят се сирената и кашкавалът, като едните се натрошават с вилица, а другите се рендосват. Всичко се разбърква и се оставя в купа.

Взема се тава за печене, намазва се с олио и поръсва с брашно. След това се взема тестото, от което се правят средни топчета и се редят в тавата, като в средата не се слагат.

В средата на тавата се изсипва сместа от сирената и се слага да се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. След като се извади се сервира цяла, за да може да се вземе и от питката, и от плънката.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ирена Салашка
Много апетитна питка!
1
0
Катя Благоева
Благодаря!
0
0
Албена Асенова
Интересна идея за плънката,жалко,че няма снимка на изпечената вече питка.
1
0
Катя Благоева
Ще кача скоро и печена:)
0
0
Ваня Георгиева
Тъкмо да го посрещнеш със топла питка.
1
0
Катя Благоева
Да вкъщи всички много я обичат и се изяжа още попла.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв