Хрупкави пикантни картофки на фурна

11/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Пържените картофки направо ще изгорят от завист, когато разберат, че предпочитате тези пикантни картофки на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 908
  • Преглеждания за месеца350
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

  • картофи - 6 - 7 средно големи
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • чили - 1 к.л. мляно
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. мляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват. В голяма купа сипваме всички сухи съставки и хубаво ги разбъркваме, след това към тях прибавяме нарязаните картофи.

С ръце хубаво разбъркваме картофите и подправките (да залепнат подправките за картофите), след което вземаме картофите и ги разпределяме в намазана с олио тавичка.

Печем за около 50 минути, първо на по-ниски градуси, след което увеличаваме.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

весислава
весислава
19.12.2016 13:16
Вода не се слага , нали ? Пекат се на сухо ?
0
4
Наталия Петрова
Не, не се слага вода.
3
0
Иван Милков Маринов
А ако не сложа чили даже не знам к'во е т'ва по дяволите ;д какво ще стане?
Всички други подправки имам но чили нямам .. к'во е т;ва подправка или?
1
1
Наталия Петрова
Чили е подправка,смес от смлени люти чушлета. Може да се пропусне разбира се,може и да се замени с лют червен пипер или друга подправка по желание.
1
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.05.2016 21:56
подобни ги правя и аз, но на хартия за печене директно на решетката на фурната.
4
2
Наталия Петрова
Блягодаря за идеята,на хартия ще се изпекът по бързо.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв