gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Шотландски маслени бисквити

Шотландски маслени бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шотландски маслени бисквити
Снимка: marcheva14
1 / 4
09/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
33 мин.
Порции
30
"Според вас в шотландските маслени бисквити има ли или не шотландско уиски?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса. Плоска тава покрита с хартия за печене.

В купата на миксера се разбива маслото за около 1 минута. Добавя се захарта, разбива се на бавни обороти докато се поеме за около 2 мин. Добавят се брашното и ванилията, разбива се до еднородна смес. Тестото се изсипва на плота и се оформя на диск, който се поставя в хладилник най-малко за 2 часа, а най-добре за 24 часа.

Когато вече е изстудено достатъчно, се поставя на набрашнен плот и се разточва, като се посипва леко с брашно отгоре, също и точилката, на кръг около 5 см. С набрашнена формичка се изрязват фигури, например фигура във формата на сърце.

Сладките се поставят върху хартията за печене и се оставят за около 15 минути в хладилник.

Това се прави, защото тестото е силно маслено и ако е меко, при печене може да развали изрязаната формичка. Пече се на 180 градуса за около 8/10 мин., докато леко порозовеят краищата на бисквитката. Оставят се да се охладят напълно в самата тавичка, защото са изключително крехки и се чупят при вдигане, ако са топли.

На водна баня се разтопява половината шоколад с малка бучка масло. Когато е достигнал температура на топене се сваля от водната баня и се добавя на малки парченца и другата част на шоколада. Всяка студена бисквитка се натопява половината в темперирания шоколад.

Забележка: Когато се извади тестото от миксера то е силно меко и леко се оформя с ръце на диск. Невъзможно е да се работи с него, затова се прибира в хладилник, завито в свежо фолио.

След като е охладено достатъчно се оставя за няколко минути на стайна температура и с набрашнена точилка върху набрашнен плот се разточва. Работи се много бързо, защо тестото бързо омеква и се лепи по плота. Ако е невъзможно да се работи с него отново се прибира в хладилник за да се стегне.

Шоколадовите бисквити са силно ухаещи на масло, хрупкави, с прекрасна структура, а шоколадът им придава елегантност.

Шотландските маслени бисквити са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: