Хлебчета лодки
Hlepčići čamci
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Хлебчета лодки

Хлебчета лодки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9852k2
Хлебчета лодки
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Опитайте тези апетитни и свежи Хлебчета лодки и ще се влюбите в тях !"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - 2/3 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за тавата
  • За плънката
  • чушки - 2 бр. пресни (зелена и червена)
  • домати - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • кашкавал - 40 - 50 г
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладко мляко разтваряме маята, прибавяме и останалите продукти и омесваме меко тесто. Оставяме тестото да втасва за около 30-40 минути.

След като тестото е готово го разделяме на две и го оформяме на големи лодки, поставяме ги в намазана с олио голяма правоъгълна тава. В купичка разбъркваме яйцата и млякото, прибавяме и натрошеното сирене и внимателно разбъркваме.

Върху хлебчетата разпределяме нарязаните на ситно чушки и магданоз, разпределяме отгоре и яйцата със сиренето, нареждаме нарязани на тънко доматите и най-отгоре поръсваме с настърган кашкавал.

Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност. Готовите хлебчета поръсваме с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: