Сочни ребърца със зеленчуци

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9721k2
Сочни ребърца със зеленчуци
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
15/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Ама моля ви се, не се стеснявайте! Сипете си още една порция ребърца, вижте само колко са сочни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се нарязват на малки порции (по 2-3 ребърца на порция), овалват се в малко олио и сол и се пекат на 200 градуса (най-отдолу във фурната) за около 15 минути.

Гъбите се почистват и нарязват на едри парчета, морковите се нарязват на не много тънки резени, лукът също се реже на едри парчета, чушките на колелца.

След като ребрата са се позапекли местим тавата по средата на фурната и прибавяме към тях гъбите, печем още 10 минути и прибавяме и останалите зеленчуци, разбъркваме добре, като ребрата не трябва да са покрити с зеленчуци.

Печем още 5 минути, след това в купичка смесваме млякото, лютеницата, ситно нарязания магданоз, сол и подправки на вкус, разбъркваме хубаво и с получения сос заливаме месото и зеленчуците, разбъркваме внимателно и печем до готовност (около 15 минути).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: