Шпиковано месо

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k2k7
Шпиковано месо
Снимка: Марияна
1 / 3
15/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6-8
"Колко е сочнооо, направо му се нахвърляме !"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.

В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков и сланинка. След като ги сложим в разрезите ги бутваме леко навътре.

Смесваме горчицата и соевия сос в отделна купичка. С получената смес натриваме добре шпикованото месо.

Поставяме месото в съда, в който ще печем. Заливаме с мазнината. Овкусяваме с черен пипер и сол и след това заливаме с бялото вино и водата.

Покриваме с алуминиево фолио тавата /аз ползвам на Фино/ и печем в предварително загрятата на 220 градуса фурна за около 40 минути. След това намаляваме на 180 градуса и печем за още 30-40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: