Ориз с агнешко на фурна

15/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
"Това си е истинска любовна история - крехко агнешко и сочен ориз "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 763
  • Преглеждания за месеца489
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 чаша
  • агнешко месо - 1 бут
  • домати - 1 брой
  • лук - 4 главички
  • чушки - 1 брой
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се обезкостява и нарязва на парчета. Слагаме го да се свари в подсолена вода до готовност.

След това нарязваме лука и го слагаме да се запържи в тиган с малко олио, прибавяме и нарязаните чушки. След като се позапържи слагаме нарязания домат и червения пипер за 5 минути.

След като сме готови вземаме по-голяма тавичка и в нея сипваме чашата с ориза и запръжката. С чашата на ориза измерваме 6 чаши от бульона, в който сме варили агнешкото, и слагаме в тавичката. Добавяме черен пипер, сол и чубрица на вкус и разбъркваме.

След това нареждаме и мръвките и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, като кипне водата се пече още 15 минути и се изважда, така оризът ще е сочен.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар