Неустоим черешов пай

15/05/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33273402
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 885
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Продукти за тестото
  • масло - 120 г
  • захар - 3 с. л.
  • брашно - 450 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 - 2 с. л. ледено студена
  • Пълнеж
  • череши - 500 г почистени от костилките
  • захар - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, захарта, брашното, яйцето и водата замесете тесто, оставете го в хладилника за 15 минути.

Почистете черешите от костилките, добавете захарта и разбъркайте. Разделете тестото, като отделите 1/3 от него за решетката.

Разточете по-голямата част от тестото и го разстелете във форма за пай. Надупчете го с вилица на няколко места, върху тестото сипете черешите.

Разточете останалото тесто, нарежете го на тесни ивици. Поставете ивиците като решетка върху черешите. Печете пая на 180 градуса за 45 минути. Поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Катя Благоева
Изглежда много вкусен!
0
0
Гергана  Георгиева
Рецептата ми хареса.Ще я пробвам
0
0
Наталия Петрова
Черешите са сочен плод и според мен или трябва да се запече основата или трябва да се задушат черешите след което да се оцедят. Правила съм пай и то доста пъти и винаги съм задушавала плодовете предварително, винаги резултата е бил отличен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв