Кифлички със сладко от цели череши

16/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваНовак
"Едни от най-вкусните кифлички, които ще опитате някога "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • масло - 30 - 40 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за тавата
  • сладко от череши - 1 малко бурканче (цели череши без костилки)
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода разтваряме маята, прибавяме яйцата (отделяме един жълтък за намазване), прибавяме и захарта, маслото и солта и хубаво разбъркваме, след това постепенно прибавяме брашното да се получи много меко тесто. Оставяме тестото да втасва за около 30-40 мин.

След което го разделяме на две равни части и всяка една от тях разточваме на не много тънка кора. Разточените вече кори разрязваме с нож, така че да се получат четири триъгълника. В по-широкия край на триъгълниците слагаме от сладкото, завиваме краищата навътре и навиваме кифличката (като руло), нареждаме в намазана с олио тавичка.

Така приготвяме всички кифлички, след което ги мажем с разбит жълтък и оставяме за 10-15 мин. да втасат отново. След като са втасали, печем в загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин. или до готовност. В чашка смесваме лъжица захар и лъжица вода, хубаво разбъркваме да се разтвори напълно захарта и щом кифличките са изпечени и ги извадим от фурната с четка, мажем със сместа (вода-захар).

Оставяме да поизстинат и поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (3)

Diana
Diana
17.05.2016 05:20
Много апетитно изглеждат тези кифлички. Добавям в любими, за да пробвам.
0
0
Ваня Георгиева
Така е права си всеки готви както обича и му харесва.
0
0
Ваня Георгиева
Страхотни са на вкус но слагай малко по малко сладко за да не ти се разтича.:)
0
0
Ваня Благоева
Ще опитам следващия път, до сега не съм слагала.
0
0
Наталия Петрова
Слагай хартия в тавата и няма да имаш проблеми.
1
0
Ваня Благоева
И аз слагам по-малко сладко, че много се разтича и залепват за тавата, а и нея после много трудно я мия, голямо жулене пада.
0
0
Наталия Петрова
Блягодаря за света,но мен не ме притеснява това,обичам да са сочни иначе щях козунак да направя. Но всяка рецепта може да се промени според предпочитанията на всеки ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни рецепти