Питки със сирене и магданоз

18/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и към него добавяме маята, прясното мляко, зехтина, солта и омекналото масло. С помощта на хладка вода замесваме меко тесто. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме да втаса за около 30 минути.

От втасалото тесто откъсваме топки, които с помощта на ръка разтегляме леко, върху дланта си, в средата на всяка кора слагаме плънка от натрошеното сирене, разбъркано със ситно нарязан магданоз.

Покриваме с тесто плънката и подреждаме готовите топки в тава, намазана с мазнина. Оставяме топките да втасат отново за около 20 минути и ги намазваме с разбит жълтък, поръсваме със семена.

Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар