Торта Шоколадово маскарпоне
Chocolate Mascarpone Cake

Торта Шоколадово маскарпоне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Торта Шоколадово маскарпоне1 / 2
29/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10 парчета
"Знаете, че най-лесният начин да се отървете от изкушението, е да му се поддадете, затова не му мислете много и си отрежете още едно парче от тази торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 белтъка
  • захар - 50 г
  • бадеми - 100 г смлени или орехи
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 6 жълтъка, за крема
  • прясно мляко - 700 мл
  • брашно - 70 г
  • захар - 10 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • шоколад - 200 г натурален
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 200 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте белтъците на твърд сняг заедно със захарта. Внимателно добавете брашното и разбърквайте с помощта на шпатула.

Последно разбъркайте със смлените ядки и изсипете 1/3 от него върху тава с диаметър 20-22 см, застлана с хартия за печене. Изпечете общо 3 блата в предварително загряна на 160 градуса фурна. Всеки блат се пече около 20-25 минути и се охлажда върху решетка.

За крема Пастичера разбийте яйцата с захарта и добавете брашното и ванилия. Постепенно наливайте предварително кипналото мляко и бъркайте енергично. Кремът се прехвърля в тенджерката, където е вряло млякото и се бърка енергично до сгъстяване.

Натрошете шоколада и го разбъркайте с горещия крем, след което оставете да се охлади. Разбийте маскарпонето, добавете сметаната и разбийте много добре. На порции добавете маскарпонето и сметаната към охладения крем и объркайте до хомогенност.

В подходящ поднос слепете блатовете и крема, като завършите тортата обилно с крем. По желание украсете с натрошени ядки или направете друга декорация. Оставете да престои в хладилника 1 нощ преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
512
43
31
21
11
Дай твоята оценка: