Ориз с гъби шийтаке

09/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 787
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • гъби шийтаке - 1 шепа сухи
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме гъбите за 20 минути, отцеждаме ги.

Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и в него изсипваме гъбите и запържваме за кратко, като разбъркваме.

Прибавяме ориза и отново разбъркваме, доливаме виното, подправяме със сол и черен пипер на вкус и сервираме топло.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар