Ориз по милански - Ризото ала Миланезе
Risotto alla Milanese
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ориз по милански - Ризото ала Миланезе

Ориз по милански - Ризото ала Миланезе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9685k1119k
Ориз по милански - Ризото ала Миланезе1 / 2
05/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Усетете истинския автентичен вкус на Италия с това великолепно Ризота ала Миланезе"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч. Арборио
  • бульон - 1 литър (зеленчуков)
  • шафран - 1 ч.л.
  • масло - 5 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • вино - 120 мл сухо бяло
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • сирене - 120 г настърган Пармезан
  • магданоз - накълцан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете леко бульона и в 1/2 ч.ч. от него разтворете шафрана. Оставете го настрана, а в тиган с дебело дъно загрейте 3 с.л. масло и запържете ситно нарязания лук до омекване, като бъркате с дървена шпатула.

Сипете ориза и бъркайте така за около 5 минути, след което долейте виното, 1/4 от бульона, сол и черен пипер на вкус. Щом оризът поеме леко течността, долейте още от бульона.

Така при непрекъснато бъркане добавете на порции целия бульон. След 10-тина минути излейте и разтворения шафран. След като оризът поеме цялата течност добавете останалото масло, махнете от котлона и разбъркайте с настъргания пармезан. Поднесете ориза по милански с накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: