Начин на приготвяне
Яйцата, сиренето, киселото мляко, брашното и содата се объркват в купа до получаване на сместа за плънката.
Корите за баница се вадят две по две. Първата се помазва с олио, а втората - със сместа. Навиват се и последователно се поставят в предварително помазана с олио тава до оформянето на баницата.
В случай че остане от сместа, се изсипва отгоре и се помазва с него, а в случай че не остане - помазва се с олио.
Печете баницата до зачервяване в предваритело загрята фурна на 200 градуса.
Получава се страхотна традиционна вита баница!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за баница със сирене, точена баница или бърза баница с готови кори.
Коментари
Никой не употребява тази дума, когато стана въпрос за баница или въобще за кулинарен процес.
Страхотна стана баницата! Браво на автора!
Няколко пъти я правих.
Благодаря за рецепта!