Патладжани пармиджано
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани пармиджано

Патладжани пармиджано

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
22/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене75 мин.
Общо110 мин.
Порции8
"Невероятно е как повечето италиански ястия звучат като любовно обяснение, а на вкус са като нещо, сготвено в кухнята на Рая"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги обилно и оставете 20 минути да се отцедят от горчивината. След това ги облейте с вода и подсушете.

Сгорещете олиото в дълбок тиган и запържете скилидките чесън. Щом се запържат, добавете вътре доматите, посолете и прибавете малко пипер. Оставете да се задушават 10-тина минути на умерен котлон.

В друг тиган сгорещете още мазнина и запържете патладжаните, като готовите отцеждайте върху салфетка. Вземете тава и на дъното излейте слой доматен сос, отгоре слой от патладжани и отново от соса.

Посипете с нарязан босилек, парчета моцарела и наръсете с пармезан. Редете до изчерпване на съставките. Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Поднесете леко охладено.

Рейтинг

5 14
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: