Надупени картофи със сирена

19/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Класическа комбинация с необикновен вкус!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 446
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и разрязват на половина. Нарязаните картофи сипваме в подходяща тавичка, поръсваме със сол (имайте предвид, че сирената са солени), джоджена и олиото, разбъркваме хубаво с ръце и обръщаме/надупваме картофите.

Слагаме тавата в загрята на 150-180 градуса фурна за около 30 минути, след това увеличаваме на 200-220 градуса.

Когато са полуизпечени картофите изваждаме тавата, настъргваме отгоре сирената, слагаме и топеното сирене и маслото, връщаме да се доизпече.

След като вече е изпечено изваждаме тавата и поръсваме с шарена сол и ситно нарязан пресен чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Янка Горанова
И аз приготвям често надупени картофи, но никога не ги беля. Добре ги измивам и ги слагам с коричката, естествено с много подправки. Със сирене не съм опитвала.
0
0
Наталия Петрова
И аз не ги беля ако са пресни картофите,но тези са от миналата реколта и вече са доста стари...
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.05.2016 21:54
Заглавието веднага ме грабна :) Защо надупени ? :)
0
0
Наталия Петрова
Хаха незнам кой и защо ги е нарекъл така, но в нашия край така ги нарича. Може би заради начина по който се слагат в тавата с изпъкналата част нагоре и наподобяват ....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв