Пилешки сърца на шишчета

22/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 396
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки сърца - 500 г
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърца се разцепват внимателно от едната страна, разтварят се и хубаво се почистват и измиват.

След като сме почистили добре сърцата, ги оставяме в купа и ги поръсваме с подправки на вкус и на тънка струя олио (около 2-3 с.л.), разбъркваме ги хубаво, да се овкусят равномерно.

След това хващаме сърцата и като ги държим разтворени, ги набождаме на шишчетата*.

Готовите шишчета слагаме в загрят тиган или скара, печем до готовност, след което обръщаме да се изпекат и от другата страна.

Докато се пекат шишчета, може около тях да наредим зеленчуци, които по-късно да сложим като гарнитура.

* Дървени шишчета - 5-6 бр.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Plesneva
Plesneva
24.05.2016 10:42
Можете да ги оставите поне за 30 мин. в хладилника да се мариноват.Така ще поемат добре подправките и ще добият по-наситен вкус.И малко лимон като финален щрих ... ммм ..мозък!
1
0
Наталия Петрова
Всичко зависи от времето с което разполагаме, а за лимоновия сок- не сме му фенове. Но разбира се всеки може да си добави каквото му е по вкуса.
1
0
Гергана  Георгиева
Много са вкусни сърцата така на шишчета! Аз си правя отделно сос от малко масло, сметана,портокалов сок и подправки. С него поднасям шишчетата и си вървят чудесно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв