Прясно домашно козе сирене

22/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1361137813884
"По-вкусно и по-полезно дори и от най-скъпото сирене в магазина е домашното козе сирете, които сте си приготвили сами по нашата рецепта "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 450
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето мляко се затопля до телесна температура, да трае пръста в него, ако е по-топло, се изчаква да се охлади.

Сипваме 1/2 капачка мая за сирене на Павликени и разбъркваме.

Така постоява, докато се втвърди (хване) около час. Реже се на няколко места и се изсипва в тензух.

Изцежда се, след което се притиска с нещо тежко или плочка с камък.

Когато се изцеди суроватката, се вади и нарязва на парчета.

Посипва се с едра сол.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар