Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша с червени чушки и сирене

Каша с червени чушки и сирене

Каша с червени чушки и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
23/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Истинско бижу от класическата Селска Българска кухня - най-вкусната млечна каша с пиперки, която няма насита"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. печени червени
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 г
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио в дълбок тиган. Сипват се нарязаните и обелени червени чушки.

Прибавя се брашното, разбърква се добре, да няма бучки. Налива се прясното мляко, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.

Оставя се кашата да поври няколко минути и сваляме от котлона.

Сервира се поръсена с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.

Кашата е чудесна и бързо се приготвя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yana G.
Yana G.
Много обичам мляко с печен пипер. Страхотна комбинация. Облизвам си пръстите. Аз обаче го правя без сирене и с повече мляко.
24.05.2016 09:11