Начин на приготвяне
Патладжанът и тиквичката се разрязват на четири по дължина, слагат се в гевгир, поръсват се със сол и се оставят за около половин час да се оцеждат.
След като са готови, се слагат върху кухненска хартия и се пекат във фурната на 200 градуса за около 20 мин. или до готовност. След като са готови, ги изваждаме и оставяме да изстинат, след което патладжанът се обелва.
В малка тенджера се слагат олиото, оцетът, захарта, сол, нарязан на ситно магданоз и пресован чесън, слагаме ги на котлона и щом кипне, разбъркваме и махаме от огъня.
След като патладжанът и тиквичките изстинат, ги слагаме в голяма купа, сипваме и сместа с подправките и пасираме до получаването на хомогенна разядка.
Коментари