Ризото с червено вино и маслини
Risotto with Red Wine and Olives
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с червено вино и маслини

Ризото с червено вино и маслини

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Ризото с червено вино и маслини1 / 2
16/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Веднъж приготвите ли ризото, за цял живот ще си останете заклети почитатели на Италианската кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте ориза и го накиснете за 15 минути в студена вода. Нарежете лука на ситно и настържете морковите. Загрейте зехтина в широк и дълбок тиган или в по-голяма тенджера. Сложете лука и морковите да се запържат.

Добавете маслините и задушете с тях. Отцедете ориза добре и го прибавете към запържените зеленчуци. Бъркайте докато всяко зърно ориз се обвие с мазнина и леко се запържи (за около 5 минути).

Долейте червеното вино на 2 пъти, като бъркате внимателно. Щом леко се поизпари алкохолът и ориза набъбне, долейте 2 ч.ч. топла вода. Объркайте леко и оставете да се задушава.

Долейте още 2 ч.ч. вода на 2 пъти и доварете ориза. Щом оризът абсорбира всичката вода посолете и поръсете с черен пипер. По желание добавете 1 кубче бульон.

Разпределете ризотото с червено вино и маслини в купички и го сложете да се охлади. При поднасяне обърнете купичка ризото в чиния и гарнирайте със салата от настъргани моркови, домати и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
31
21
10
Дай твоята оценка: