gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Хрупкав пържен патладжан

Хрупкав пържен патладжан

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Хрупкав пържен патладжан
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 11
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Хрупкав пържен патладжан - за душата, за приятели или за мезе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патладжана на колелца. Всяко посоляваме, за да не го пресолим. Накланяме тавата и оставяме така да му излезе горчивата вода. После попиваме със салфетка.

Всяко колелце набрашняваме и изтупваме с вилица.

Загряваме олио във тиган и пържим до златисто. Котлонът трябва да е силен, защото, ако е слаб, патладжанът ще изпие много олио и става доста мазен.

Вадим готовия пържен патладжан на хартия.

Гарнираме с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: