Сос Холандез

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Сос Холандез1 / 3
18/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Как да приготвите един от най-прочутите сосове в света - стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

  • масло - 180 г
  • яйца - 3 броя жълтъци
  • вода - 1 с.л. хладка
  • бульон - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сос Холандез се приготвя на водна баня. Сложете тенджерка във вряща вода и разбийте хубаво жълтъците. При непрекъснато бъркане добавете и водата, бульона (може само вода или бяло вино) и лимоновият сок.

Когато сместа се сгъсти, започнете да прибавяте маслото. То трябва да е предварително разтопено на слаб огън и добре разбито с тел. След като прибавите маслото към соса, разбивайте, докато сместа се сгъсти.

Котлонът не трябва да е силен и сосът не трябва да завира, за да не се пресече. Сос Холандез се поднася с аспержи, светли меса, риба и птици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
41
33
20
10
Дай твоята оценка: