Сос Холандез

18/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Как да приготвите един от най-прочутите сосове в света - стъпка по стъпка "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 490
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 180 г
  • яйца - 3 броя жълтъци
  • вода - 1 с.л. хладка
  • бульон - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос Холандез се приготвя на водна баня. Сложете тенджерка във вряща вода и разбийте хубаво жълтъците. При непрекъснато бъркане добавете и водата, бульона (може само вода или бяло вино) и лимоновият сок.

Когато сместа се сгъсти, започнете да прибавяте маслото. То трябва да е предварително разтопено на слаб огън и добре разбито с тел. След като прибавите маслото към соса, разбивайте, докато сместа се сгъсти.

Котлонът не трябва да е силен и сосът не трябва да завира, за да не се пресече. Сос Холандез се поднася с аспержи, светли меса, риба и птици.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

христо
христо
11.03.2013 15:33
според мен малко куркума и бял пипер ще го доближе до нашата Българска кухня.
0
4
alma kate
alma kate
19.12.2013 17:03
Защото и куркумата и черния пипер са все едни български подправки...
11
1

Виж всички коментари или напиши такъв