Икономична шарлота

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
Икономична шарлота
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви15 мин.
Общо55 мин.
Порции10 парчета
"Икономична, бърза и много апетитна тортичка Какво повече можем да искаме?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крем: Продуктите се поставят в тенджера и се оставя да ври на среден огън. Разбърква се постоянно. Като се сгъсти, се маха от огън.

В дълбока кръгла тава се нареждат бишкотите. Първо се потапят набързо в прясно мляко и се изкарват и се нареждат изправени по тавата.

Отделно се начупват на парчета бишкоти, които също се потапят в прясно мляко и се нареждат по дъното на тавата, но не всички.

Отгоре се изсипва от крема, слага се още един пласт натрошени бишкоти и пак крем. Накрая се залива с пиготвеното нишесте от ягоди, както е описано на гърба на опаковката.

Украсява се с желе от ягоди и стърготини. Оставя се в хладилник за около 3 часа да стегне.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: