gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хайвер»Пържен хайвер от шаран

Пържен хайвер от шаран

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Пържен хайвер от шаран
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Универсално вкусно мезе, с което и ракията върви, и от виното не остава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре хайвера и го посоляваме.

Слагаме го в хладилник да постой може и ден, така малко узрява и поема по добре от солта.

Вадим го и набрашняваме добре, като малко го оставяме да постой с брашното.

Пържим в тиган с повече олио, покриваме с капак защото пука и има опасност да се изгорите.

Поднасяме, като украсяваме с розичка от краставица.

Пърженият хайвер от шаран е много вккусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: