gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Домашен сироп от бъз

Домашен сироп от бъз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашен сироп от бъз
Снимка: Севда Андреева
1 / 6ВИДЕО
02/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Не се майте, не чакайте - цъфне ли бъзът, бързо пригответе вкусен сироп за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • бъз - 60 бр. цвят
  • вода - 4 л
  • захар - 4 кг
  • лимонтузу - 4 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цветовете от бъза слагаме в тенджера и ги заливаме с водата. Затваряме съда и го оставяме да престои за 24 часа.

Прецеждаме го много добре, като накрая изцеждаме на ръка и цветовете.

Прехвърляме течността в съд за варене и добавяме захарта и лимонтузуто.

Слагаме върху котлон на слаб огън, да се стопи захарта, като внимаваме сместа да не кипне.

Преди да кипне, се сваля от котлона и още докато е горещ, сиропът се налива в буркани с винтова капачка. Обръща се и се оставя да изстине.

Съхраняваме на студено и прохладно място.

Сиропът от бъз е полезен много за белодробни и респираторни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: