Пълнен патладжан със зеленчуци

25/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 429
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за 1 патладжан
  • патладжани - 1 бр. средно голям
  • домати - 1 бр. малък
  • моркови - 1 бр. малък
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка кромид
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • захар - щипка
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изрязва и се издълбава вътрешността оформя се като лодка), след което вътрешната част се нарязва на много ситно и заедно с патладжана се слагат в гевгир, поръсват се със сол и се оставят за около час да се оцеждат.

След като патладжанът се е отцедил, изплакваме всичко с вода и подсушаваме с кухненска хартия. Подсушения патладжан слагаме в тавичка върху хартия за печене и запичаме на умерена фурна за около 15 мин.

Докато патладжанът се запича, в тиган сипваме олиото и задушаваме нарязаните на ситно изрезки от патладжана, чушката, настърган морков, нарязан на ситно лук и подправките.

След като се позадушат леко зеленчуците, ги махаме от котлона и с помоща на лъжица ги пълним в патладжана (който вече се пече) и доизпичаме (10-15 мин.).подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
В плунката и малко каймичка ще прибавя аз, може да се овкуси още.
0
0
Наталия Петрова
Да може да се добави и кайма, също така и подправки каквито ви. допадат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв