Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Пилешко ризото с гъби

Пилешко ризото с гъби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пилешко ризото с гъби2 / 2
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Знаете ли, всеки може да приготви ризото, стига да му кажете тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 - 400 г
  • гъби - 200 г
  • ориз - 200 г
  • царевица - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 50 г
  • чушки - 1 червена
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарязваме на малки късчета.

Запържваме го с гъбите, царевицата, граха, червената чушка и морковите.

Като се позапържат, ги задушаваме за кратко и после добавяме измития ориз.

Разбъркваме и доливаме топла вода. Варим, докато омекне оризът.

Водата е около 3-4 чаши.

Поднасяме пилешкото ризото във чинии с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: