Патладжанени лодки
Čamci od patlidžana

Патладжанени лодки

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
1722k4552k2
Патладжанени лодки
Снимка: Потребител#170618
1 / 2
26/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Колкото и нескромно да звучи, казвамe ви - няма такъв вкус!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 - 5 бр.
  • кайма - 500 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • гъби - 100 г
  • ориз - 100 г
  • доматена паста - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих си патладжаните и ги сложих върху загрят котлон да се позапекат по 5-6 мин. от двете страни. Това е много важна част от рецептата ми, защото ароматът от опушения патладжан няма как да се подправи по друг начин.

След като ги махнах от котлона, изрязах капаче и ги направих като лодка. Изхвърлих люспата, а месестата част накълцах на ситно. Нарязах и една глава лук, 2-3 скилидки чесън, добавих и патладжана и задуших в зехтина. Нарязах гъбите и сложих и тях в тигана.

Добавих пакетче кайма, червен, черен пипер и малко сол. Позапържих ги и добавих ориз. Когато и той се запържи, сложих малко доматена паста, оставих да покъкри 5 мин. и започнах да пълня патладжанените лодки.

Тъй като плънката ми дойде повече, изсипах и около патладжаните. Добавих малко водичка, колкото да покрие ориза и запекох във фурната.

Колкото и нескромно да звучи, казвам ви - няма такъв вкус!

Любителите на патладжана задължително трябва да пробват.

С малко кисело млекце .. ммм .. Уникалнооо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: