Яйчено руло
Egg Roll

Яйчено руло

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9852k2
Яйчено руло
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
26/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"От нас предложението за лек обяд,а от вас идеята с каква салата да го поднесем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът и двата вида лук се нарязват на много ситно. В купа разбиваме яйцата и млякото с миксер, след това махаме миксера, прибавяме останалите продукти и разбъркваме.

Загряваме тигана (умерен огън) и щом е готов, го мажем с четка с олио и с черпак сипваме от сместа, колкото за палачинка.

Щом се е позапелка, навиваме внимателно от единия край (до средата на тигана), мажем с олио тази част която е открита, пъхаме лъжицата (плоска решетъчна лъжица) под навитата част и леко я издърпване назад.

Там, където е стърчащият край на рулото, сипваме от течността, запичаме и пак навиваме, мажем олио, издърпваме и отново сипваме от сместа. Така докато свърши сместа, накрая внимателно изваждаме с две лъжици и слагаме в чиния.

На снимките се вижда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: