Зеленчуков омлет с тиквичка
Omlet od povrća sa tikvicama
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Зеленчуков омлет с тиквичка

Зеленчуков омлет с тиквичка

Зеленчуков омлет с тиквичка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
27/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Винаги добавяме към омлета и тиквичка - защото така става лек и толкова свеж, че го изяждаме за нула време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и нарязва на кубчета заедно с чушката. Нарязват се и перата зелен лук.

В купа се разбиват с вилица пресни, домашни яйца, добавя се и натрошено сирене.

В любимото тиганче загрявам олиото, сипваме зеленчуците, поръсени с щипка сол и магданоз, и задушавам докато омекнат.

Разбърква се периодично. Отгоре се заливат с яйчената смес, намаля се котлонът и оставяме да се готви.

От време на време тиганът се раздрусва, да не загори. С чиния обръщаме омлета, връща се в тигана и запичаме за 2-3 минути до готовност.

Сервираме с пресни зеленчуци.

Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: