gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пита за начинаещи

Пита за начинаещи

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k12k5
Пита за начинаещи
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
28/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Ако нямате опит в месенето на питки, не се тревожете - тази питка е подробно обяснена и ще ви помогне стъпка по стъпка към получаването на подобно съвършенство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топло мляко прибавям натрошената мая със захарта и 1 с.л. брашно. При пресятото брашно с другите продукти замесвам меко тесто. Оставям го на топло да втаса.

Тестото разделям на 2 части и всяка разточвам на кора, която мажа със разтопено масло или мас.

Навивам всяка на руло, което режа на триъгълници.

В дълбока тава ги редя като във вътрешния кръг редя със широката страна на вътре а другите обратно със острите.

От краищата на двете рула оформям центъра на питата. Може да се оформи цвете като охлюв.

Втасва 30-40 минути и мажа със разбит жълтък и поръсвам сусам.

Пека във загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: