gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с тиквички и сирене

Мусака с тиквички и сирене

Мусака с тиквички и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
28/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лятна мусака без месо, което обаче по никакъв начин не отстъпва по вкус на традиционната мусака"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.

Загрява се олиото и задушаваме лука и тиквичките и оставяме да изстинат. Поръсват се с малко сол и черен пипер.

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко, натрошеното сирене, нарязан ситно магданоз и накрая брашното с бакпулвера.

Разбърква се добре на гладка смес. Смесват се с задушените тиквички и лук, прехвърлят се в подходяща намазнена с олио тава.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до зачервяване.

Много е вкусно, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: