Содени питки с кайма

28/05/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6712585935
"Пирожчици със сочна месна плънка, които се хапват минимум по 2 "
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 460
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържвам кайма леко със сол, черен пипер на вкус и чубричка по желание. Може да добавим малко водичка.

Разбиваме яйцето. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното и си правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото и месим.

Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и пак си месим. Получава се мекичко тесто.

Точим лист върху набрашнен плот. Върху половината слагаме от плънката, завиваме с другият край.

Режем с чиния, леко набрашнена във форма на правоъгълници. Питките трябва да се притиснат от 4 краища и по средата с каймяна плънка.

Пържим в горещо олио.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна
Марияна
29.05.2016 10:40
Много са вкусви, меки от вътре. Пробвай и с яйце.
0
0
Катя Благоева
Много вкусни и аз ги правя по същия начин и вкъщи бързо ги хапват. Като в замесването не слагам яйца, но като ги гледам ще взема да опитам, много ми харесаха!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв