Бабините бухти с 1 яйце

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
16/01/2017
"Баба готви хем най-вкусно, хем и най-икономично. На всичкото отгоре винаги ни поднася тези бухтички с домашно сладко Пожелаваме и на вас да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
156 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо737 530
  • Преглеждания за месеца2133
  • Преглеждания за седмицата335
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена156

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Включете олиото да загрява в подсушен тиган или тенджера. Докато олиото загрява, приготвяме тестото. В купа слагаме млякото и в него загасяме содата, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, слагаме и солта и захарта, отново разбъркваме и постепенно добавя брашно.

Щом се сгъсти достатъчно, спираме да бъркаме и започваме да месим и да добавяме брашно до получаването на меко тесто.

Готовото тесто разточваме на не много тънка кора, режем на квадратчета или ромбчета и пускаме в загрятото олио.

След като се изпържат от едната страна, ги обръщаме, щом са готови ги изваждаме с решетъчна лъжица.

Не е необходимо да ги подсушаваме с кухненска хартия, бухтичките няма да са мазни.

Може да поднесем бухтите със сладко, така и със солено , защото бухтичките имат неутрален вкус.

Бих препоръчала пудра захар или сирене.

Рейтинг

5 27
4 2
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
anelia83
anelia83
03.06.2019 19:55
Чудесни са! Брашното, което сложих аз и съм доволна от резултата, беше 3 чаши и половина по 220гр. някъде... Тестотото не трябва да лепне, но и да е сравнително меко на допир. Среден огън на пържене. Успех! ;)
0
0
Потребител#201180
Благодаря на авторката за труда, но като начинаещ в материята (при мен не се получиха) имам една препоръка. Несериозно е, в наше време, да се пише брашно, колкото поеме при изобилието от точни и евтини кухненски везни. Отделно, в помощ, би била и температурата на пържене, дори да не е в градуси, но слаб, среден или силен огън смятам, че е достатъчно.
0
0
Ани
Ани
16.12.2018 13:38
Това наистина са бухтите на баба (най-вкусните). Много благодаря за хубавата рецепта.
4
1