gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани Гъби»Стерилизирани гъби пачи крак

Стерилизирани гъби пачи крак

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k10k4k5k5
Стерилизирани гъби пачи крак
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Стават ужасно вкусни по тази рецепта, затова не се колебайте да я опитате"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 2 кг
  • сол - 1 к.л.
  • оцет - 1 к.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите пачи крак се почистват и измиват много добре, за да им падне пясъка или пръста, която имат по тях.

Завираме вода, в която слагаме малко сол и пускаме гъбите да поврат около 15 минути.

Готовите гъби ги изцеждаме и нарязваме на по-дребни парченца. Слагаме в буркани, в които има по 1 дафинов лист и няколко зърна черен пипер, солта, олио и 1 кафена чаша оцет.

Доливаме бурканите с вода, затваряме с капачки и варим поне 1 час може и повече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: