Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани гъби»Стерилизирани гъби пачи крак

Стерилизирани гъби пачи крак

Стерилизирани гъби пачи крак
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Стават ужасно вкусни по тази рецепта, затова не се колебайте да я опитате"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 2 кг
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите пачи крак се почистват и измиват много добре, за да им падне пясъка или пръста, която имат по тях.

Завираме вода, в която слагаме малко сол и пускаме гъбите да поврат около 15 минути.

Готовите гъби ги изцеждаме и нарязваме на по-дребни парченца. Слагаме в буркани, в които има по 1 дафинов лист и няколко зърна черен пипер, солта, олио и 1 кафена чаша оцет.

Доливаме бурканите с вода, затваряме с капачки и варим маринованите гъби поне 1 час може и повече.

Стерилизираните гъби пачи крак са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: