Стерилизиран телешки дроб

30/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 049
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карантия - черен и бял телешки дроб
  • сол
  • олио - 1 ч.ч на 10 кг дроб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се слага в тенджера, залива се с вода, колкото да го покрие, и се вари (след завиране) 10 мин. Целта на това варене е дробът да се втвърди, за да се реже лесно.

След като е готов за рязане, се изважда от тенджерата, а водата се изхвърля. Оставаме дроба да поизстине толкова, че да можем да го режем и го нарязваме на малки хапки.

Нарязаният дроб се сипва в голяма тава и се задушава заедно с олиото и сол на вкус, докато водата се изпари и започне дроба да получава коричка.

Щом е готов дробът, го махаме от огъня и оставяме да поизстине. След това го пълним в малки, измити и напълно сухи бурканчета.

След като напълним дроба, разпределяме равномерно и бульона, който се е получил в тавата.

Затваряме хубаво бурканите и ги нареждаме в съд, в който можем да ги варим, пълним вода, колкото да покрие всички буркани и слагаме да се варят за 30-40 минути след завирането на водата.

След това махаме от огъня и оставяме да изстинат.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар