Телешко месо в буркани
Beef in JarsTeletina u tegliТелятина в банках
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Телешко месо в буркани

Телешко месо в буркани

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9702k2
Телешко месо в буркани
Снимка: Наталия Петрова
1 / 6
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене240 мин.
Общо290 мин.
"Някои прибират месото във фризер, а други го слагат в буркани. Ние сме от онези, които го предпочитат в буркани, защото е много по-вкусно!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - без кост
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки хапки, слага се в голяма тава или казан, посолява се на вкус и се кавардисва /задушава на тих огън, докато излишната вода се изпари/.

След като е готово, се оставя да поизстине и се пълни в чисти и напълно сухи големи или малки буркани. Бульонът, който се е получил, също се разпределя в бурканите.

Затварят се хубаво с нови капачки. Готовите буркани нареждаме в голяма тенджера или казан, пълним вода колкото да е 2-3 пръста над капачките и варим на тих огън.

След като заврат бурканите с месото, ги варим от 2 до 3 часа, в зависимост от това колко е крехко месото. След като са сварени, ги оставяме да поизстинат, след това ги изваждаме от водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: