Содени бомбички

Содени бомбички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"По-добре десет дни срам на плажа, отколкото цяла година глад! Затова не пропускайте да се възползвате от предложението на Вили за вкусна закуска за цялото семейство!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, добавя се киселото мляко с разбита в него сода, солта, захарта, разбити яйца, като се отделя един белтък за плънката.

Замесваме меко тесто и оставяме да си почине за 10 минути, покрито с кърпа. Докато си почива, приготвям плънката.

В купа смесваме натрошено сирене, белтък и нарязан магданоз - разбърква се добре.

Разделя се тестото на две части и всяка се разточва на правоъгълна кора. На разстояние се сипва по 1 ч.л. от плънката върху първата кора.

Отгоре се покрива с втората разточена кора. С чашка или формичка се изрязват бомбичките.

Пържим ги в горещо олио на средна степен, за да не останат сурови. Вкусни са както със сладко, така и със солено!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: