Цели яйца в манджичка

Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвач1975522563
01/06/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо744
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме лука на кубчета. Поставяме го в тиган, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме измития и нарязан на кубчета домат, задушаваме го и него.

След това добавяме измитите и нарязани на едри кубчета или парчета чушки, овкусяваме с подправките. Задушаваме хубаво, като от време на време разбъркваме.

Обелваме и нарязваме на дъска на едри кубчета наденицата и я добавяме и нея, като разбъркваме хубаво и запържваме за около 2-3 минути, след което отгоре чупим яйцата, като гледаме между тях да има разстояние и жълтъкът да не се разтече.

Пържим до готовност на яйцата, като не бъркаме, за да останат цели. Отдолу ястието няма да прегори, ако е на слаб огън. Щом е готово с решетъчна лъжица сервираме в две чинии, по желание отгоре може да се сложи шарена сол.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя Благоева
Често приготвям това ястие и става много бързо и вкусно и с подправките придава много вкусен аромат!
1
0