gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Цели яйца в манджичка

Цели яйца в манджичка

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2169053
Цели яйца в манджичка
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
01/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме лука на кубчета. Поставяме го в тиган, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме измития и нарязан на кубчета домат, задушаваме го и него.

След това добавяме измитите и нарязани на едри кубчета или парчета чушки, овкусяваме с подправките. Задушаваме хубаво, като от време на време разбъркваме.

Обелваме и нарязваме на дъска на едри кубчета наденицата и я добавяме и нея, като разбъркваме хубаво и запържваме за около 2-3 минути, след което отгоре чупим яйцата, като гледаме между тях да има разстояние и жълтъкът да не се разтече.

Пържим до готовност на яйцата, като не бъркаме, за да останат цели. Отдолу ястието няма да прегори, ако е на слаб огън. Щом е готово с решетъчна лъжица сервираме в две чинии, по желание отгоре може да се сложи шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: