Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън
Spiked Leg of Lamb with Salvia and GarlicŠpikovan jagnjeći but sa žalfijom i belim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън

Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън

Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
07/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Комбинацията между салвия и чесън придава неустоим вкус на агнешкото! Насладете се и вие на най-вкусното агнешко бутче!"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • салвия - 10 - 12 листенца
  • сол
  • червен пипер
  • масло - 100 г
  • агнешко було
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче. Направете дълбоки прорези. Обелете скилидките чесън.

Натъпчете във всеки прорез скилидка чесън и листенце салвия. Поръсете с червен пипер и овкусете със сол.

Намажете бутчето с масло. Завийте го с булото.

Покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути, за да си поеме от ароматите на подправките.

Сложете бутчето в тава, намазана с масло. Добавете 2 ч.ч. вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и подпъхнете краищата.

Печете агнешкото за около 3 часа в умерена фурна, докато месото започне да се отделя от костта.

Шпикованото агнешко бутче със салвия и чесън е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: