Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън

Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън

Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
02/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции6
"Комбинацията между салвия и чесън придава неустоим вкус на агнешкото! Насладете се и вие на най-вкусното агнешко бутче!"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • салвия - 10 - 12 листенца
  • сол
  • червен пипер
  • масло - 100 г
  • агнешко було
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче. Направете дълбоки прорези. Обелете скилидките чесън. Натъпчете във всеки прорез скилидка чесън и листенце салвия. Поръсете с червен пипер и овкусете със сол.

Намажете бутчето с масло. Завийте го с булото. Покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути, за да си поеме от ароматите на подправките.

Сложете бутчето в тава, намазана с масло. Добавете 2 ч.ч. вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и подпъхнете краищата.

Печете за около 3 часа в умерена фурна, докато месото започне да се отделя от костта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: