Класическо реване

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4553k2
Класическо реване
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Виждали сме рецепти за класическо реване, много реванета сме изяли служебно, но реването на Соня буквално ни взе акъла"

Необходими Продукти

  • Реване
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • Сироп
  • вода - 1 л
  • захар - 150 г
  • лимонова кора - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнах яйцата, като разделих белтъците от жълтъците. Разбих белтъците на сняг, добавих една ч.захар, 1 ванилия и продължих с бъркането.

След това разбих жълтъците и започнах да ги изсипвам на тънка струя към белтъците, когато всичко се разбърка добре добавих и 1 ч. брашно - също малко по малко.

Държа да отбележа - не съм слагала никакъв набухвател! Така ще спестя предварително коментарите на тази тема :). Изпекох го в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до суха клечка.

Докато реването изстиваше, сложих 1 л. вода, 150 г. захар и настъргах малко кора от лимон. Придаде му страхотен вкус. Оставих да ври, докато видимо сиропът се сгъсти. За любителите на по-силните аромати, може да добавят пръчка канела и 1-2 карамфилчета.

Залях вече студения сладкиш с врелия сироп, пое го веднага. Даже можеше и още, защото аз го обичам да ми капе от виличката.

Приятен апетит!

Класическото реване е чудно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: