Свинско с гъби в гювеч

10/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Това му харесваме на гювеча - слагаме всичко в него, пъхаме във фурната и сядаме на сладки приказки с приятели, докато яденето стане готово!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 395
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг свински шол + 250 г пушени гърди
  • лук - 6 глави
  • червени чушки - 1 суха
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • гъби - 500 г
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 250 г
  • черен пипер
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • кашкавал - 150 г настърган, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета и го сложете да се запържи до зачервяване в масло. Добавете след това нарязания лук, чушката, пушените гърди и гъбите.

Щом леко омекнат добавете подправки на вкус, разбъркайте и изсипете в глинено гърне. Долейте виното, сложете капак и запечатайте отстрани с тесто.

Сложете да се пече 2 часа на тих огън. След това махнете капака, по желание поръсете с настърган кашкавал и доопечете за около 5 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар