Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Боб на фурна с кренвирши

Боб на фурна с кренвирши

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Боб на фурна с кренвирши
Снимка: М. Маркова
2 / 3
03/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 800 г
  • доматено пюре - 300 мл
  • кренвирши - 4 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • подправки - по избор
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предната вечер накисваме боба. На следващия ден го слагаме на котлона в чиста вода, когато заври сменяме водата и го варим до готовност.

Когато е готов го изцеждаме от водата. В тава слагаме олиото, изсипваме боба, доматеното пюре, брашното и подправките и разбъркваме добре.

Нарязваме кренвиршите и ги добавяме към боба. Печем на 200 градуса, докато соса от доматеното пюре се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nikol
Nikol
Аз го направих с консервиран бял боб,мн бързо се получи,и накрая малко кашкавалче...
Вкусотийка
04.06.2016 12:42
Деси Маринова
Деси Маринова
Използвах "подправка за фасул", тя така се нарича, в нея има всички подправки, които се съчетават с боба и я бях посочила, но явно администраторите са преценили, че е по добре да пише "по избор".
03.06.2016 19:54
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Така приготвен боба става наистина вкусен,само че би било добре да бяха описани какви точно подправки се слагат,има много начинаещи кулинари,които не са запознати с използването и приложението на различните подправки и това че те са "по избор" вероятно ще трябва да гадаят какво точно да сложат.
03.06.2016 19:46
Деси Маринова
Деси Маринова
Да, с наденица също би се получило.
03.06.2016 18:03
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Рецептата ми допада,но не бих сложила кренвирши. Сръбска наденица или пикантна обикновена наденица щеше да е по - добре. Но въпрос на вкус.
03.06.2016 17:57