Чуден сладкиш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
16/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Сочен, мекичък и с неустоима заливка, той ви приканва да го пробвате"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - ¾ ч.ч.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • За сиропа
  • вода - ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.,
  • За крема
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • За гарниране
  • орехи - 2 ч.ч. едро счукани
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сваряваме сиропа от захарта и водата и го оставяме да изстине.

Разбиваме киселото мляко със захарта, олиото и какаото, прибавяме разбърканото със содата брашно и изсипваме тестото в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Вадим сладкиша и докато е топъл го заливаме със студения сироп, оставяме да попие и да се охлади.

Разбиваме размекнатото масло със захарта и с получения крем мажем сладкиша от всички страни, поръсваме го със счукани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка: