Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Торта парфе Плодова наслада

Торта парфе Плодова наслада

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Торта парфе Плодова наслада3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Тортата е създадена, за да носи наслада, а при тази торта парфе Плодова наслада те е двойна"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 50 г
  • за парфето
  • сметана - 600 г заквасена
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • пудра захар - 1 - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • ягоди - 150 г
  • малини - 100 г
  • къпини - 100 г
  • за желирания слой
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • сок - 300 мл от къпини
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете пресятото брашно и разбъркайте внимателно с шпатула.

Изпечете блата във форма с хартия за печене на 180 градуса около 15-20 минути. Оставете го да се охлади.

Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Разбийте сметаната с пудрата захар (не прекалявайте).

Към нея прибавете заквасената сметана, киселото мляко и разтопения на водна баня желатин. Разбъркайте добре. Поставете блата в ринг за торти (24-26 см).

Сиропирайте го леко, поръсете една част от плодовете, покрийте с част от крема, пак плодове и завършете с крем.

Загладете добре и оставете в хладилника за една нощ. След това пригответе желето, като смесите сока от къпините и желатина (приготвен по описания по горе начин).

По желание може да подсилите цвета със сладкарска боя. Нарежете ягодите на парченца и ги разпределете върху тортата. Залейте ги с къпиновия сок.

Върнете обратно в хладилника за няколко часа. Преместете парфето в подходяща чиния и украсете по желание.

Тортата парфе Плодова наслада е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Чудесно изглеждащо парфе, браво! Прекрасен външен вид.
Разгледах рецептата, разгледах и снимките, но не ми е ясно при толкова грамаж на хубава сметана, какво прави там и това кис. мляко, и каква би била неговата роля, смятам че напълно ще е излишно и бих го изключила веднага. Само ще промени добрия вкус на тортата.
05.06.2016 11:51
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Изключително красива торта. Поздравления за резултата. Със сигурност ще е и много вкусна.
04.06.2016 16:50
2
1
Покажи всички подкоментари