Бирено джоланче

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Бирено джоланче
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
05/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене105 мин.
Общо125 мин.
Порции3
"Обожаваме свински джолан, особено когато е приготвен с бира, защото става изключително крехък, ароматен и се топи в устата. Побързайте, защото нищо няма да остане за вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете в купичка всички подправки и зехтина, разбъркайте до еднородна смес и с нея натъркайте добре свинския джолан. Почистете и нарежете картофите на едро.

Сложете свинския джолан и картофите в тава, посолете ги, добавете няколко парчета сушени домати и залейте с бирата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Накрая извадете тавата, махнете фолиото и полейте върху месото мед. Върнете отново във фурната на 180 градуса да се запече за 15 минути на 180 градуса до златист цвят.

Сушените домати са по избор. Аз имах няколко останали и ги сложих, може и да не ги добавяте, ако не разполагате с такива. Накрая поднесете джолана с картофки и поръсете с магданоз.

Месото е страхотно крехко, малко мазничко, но супер вкусно, а картофките с лек вкус на бира се топят в устата. Препоръчвам ви го :)

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: